• Mynt
  • Språk
27 nov 2015 | Estimated reading time: 4 minuter |

Vilket visum krävs för resor till Spanien?

Vilket visum krävs för resor till Spanien?

All information och krav för att få ditt visum för att arbeta, bo eller studera i Barcelona

Kommer du till Barcelona för att studera, arbeta eller för att bo i staden? För att göra något av detta så är nödvändigt att göra tråkig byråkrati innan din resa. Men vet du vilket visum som krävs för att resa till Spanien? Jag tror att vi har alla stött på den irriterande situationen av att leta och söka på internet efter alla steg för att få ditt visum och ibland hittar man inte den information som behövs. Av denna anledning bestämde jag mig för att skriva den här artikeln med alla typer av viseringar och respektiva förfaranden enligt ditt land för att arbeta, studera eller bo i Spanien. Det är bra med lite hjälp, eller hur? ;)

SCHENGENLÄNDER

Visum för att resa till Spanien
Schengenområdet

Tack vare Schengenavtalet, invånare i EU:s medlemsländer och i Schengen området kan fritt röra sig mellan dessa länder. Så, om du reser till Barcelona för mindre än 90 dagar behöver du bara ha med ditt Nationell Id-Kort giltig. Mer än 90 dagar, behöver du göra NIE (till Id-kort) , du kan begära den genom att be om ett möte via webben eller gå till utlänningsmyndigheten i staden. Fortsätt att läsa artikeln nedan för att få veta hur man skaffar NIE-nummer.

LÄNDER UTANFÖR SCHENGENOMRÅDET

Andorra, Argentina, Australien, Brasilien, Brunei, Kanada, Chile, Costa Rica, Kroatien, El Salvador, USA, Guatemala, Honduras, Israel, Japan, Malaysia, Mexiko, Monaco, Nicaragua, Nya Zeeland, Panama, Paraguay, Korea, San Marino, Saudiarabien, Singapore, Uruguay och Venezuela. Människor från dessa länder har rätt att stanna i Spanien 90 dagarbara med ett giltigt pass. Efter denna period krävs det visum. Det finns två visum beroende på situationen; ett studentvisum och/eller arbetsvisum. Nedan berätta vi vilka dokument som behövs för att ansöka spansk visum.

Studentvisum:

  • Giltig pass
  • Viseringsansökning färdiggjort
  • Nyliga passfoto (vit bakgrund)
  • Ett läkarintyg
  • En antagningsbesked från en akademisk institution

Arbetsvisum:

Förutom de ovan nämnda dokument kommer det att bli nödvändigt att lägga fram ett anställningsavtal. För att ansöka om arbetsvisum måste du även få arbetstillstånd. För att göra detta är det nödvändigt, först att din arbetsgivare i Spanien lämnar in ansökan om arbetstillstånd i en regionkontor för arbetsministeriet i Spanien. Du komm passera ansökan och en tid för att leverera hela filen i Condulado ditt land i Spanien. Om ansökan godkänns kommer du att gå i 15 dagar efter din ankomst i landet till en polisstation i Spanien för att göra din grönt kort och arbete. De kommer att ge dig en ansökningsformulär och en leveranstid för att gå med all dokumentation till ditt landskonsulat i Spanien. Om ansökan godkänns måste du gå inom 15 dagar efter din ankomst till landet, till en polisstation i Spanien för att kunna få din "tarjeta de residencia y trabajo" (bosättnings- och arbetskort).

visados para viajar a españa
Byråkrati!

ANDRA LÄNDER

För de som kommer från andra länder som inte hör till de två ovanstående kategorier behövs det visum vid ankomsten till Barcelona. I detta fall finns det också två typer av viseringar: Schengenvisum och visering för längre vistelse.

Schengenvisum för en kort vistelse

Visum för att resa till Spanien
Schengenvisum

Med det här dokumentet kan du vara i Spanien upp till 90 dagar. Du kan också resa fritt under den tiden till länder som ingår i Schengenområdet. Detta visum måste du få i ditt land på ditt namn i den spanska konsulatet. Det genomsnittliga kostnaden är ca 60€. Det är tillrådligt att ordna i god tid, eftersom processen kan vara ganska lång. Denna visering är perfekt för turister eller människor som vill genomföra intensivkurser inom 90 dagar. För att ansöka om detta visum behöver du:

  • Giltigt pass
  • Ifylld Schengenvisum ansökningsformulär
  • Passfoto
  • Bevis på biljetten

Student och arbetsviseringr för längre vistelse

Detta visum är obligatoriskt för människor som vill vara i Spanien mer än 90 dagar. Viseringsansökan görs också i detta fall på spanska konsulatet i ditt hemland. När du får viseringen, måste du begära Identitetsnummer för utlänningar (NIE-nummer) efter ankomsten till Spanien. längsta varaktighet för detta visum är ett år, man kan förnya årligt. För att få detta identitetskort måste du ta med till konsulatet:

  • Ifylld ansökningsformulär
  • Giltigt pass
  • Tre nya pass storlek fotografier med vit bakgrund
  • Student eller arbetsvisum
  • Inskription till socialförsäkring
  • Prov av boende under din vistelseperiod
  • Läkarintyg som bemyndigar dig att resa till Spanien med en kopia översatt till spanska

Med detta slutar vi! Om du planerar din resa och alla handlingar i förväg, så kommer du inte att ha några problem. Men vi vet hur byråkratin är, så beväpna dig med tålamod... ;). Vi kan ge råd om alla frågor du kan ha och för att underlätta flytten till Barcelona, kolla in här vår lista över lägenheter för långtidshyra, så kan du hitta ditt nya hem ;).

Tycker du om det här inlägget?

Gå över 5000 prenumeranter och få våra inlägg levererade direkt till din inkorg. Det är gratis :)

Gästskribent

Marie Lorfeuvre Marie Lorfeuvre
Ung fransk student som brinner på resor och äventyr. Varje plats, varje ställe, varje destination lockar min nyfikenhet :)

Dela med dig av dina tankar

Relaterade artiklar

Trött på att läsa om Barcelona? Hitta en lägenhet och stannar kvar!

Grattis!

Din nuvarande kredit är €10

Resekrediten kommer automatiskt att dras av från priserna när du loggar in på ditt konto.

Oj, ett fel har uppstått!

Anslut via Facebook
Anslut via Google
Glömt ditt lösenord?
Skriv din mailadress nedanför så skickar vi dig en lösenordsåterställning länk.
Avbryt
captcha

Öppettider: Måndag till Fredag från 08:00 till 18:00.

Vi pratar engelska, spanska, tyska, ryska, franska, holländska och italienska.

+33 184883620
+1 6465689734
+34 902052856
+46 844680527
OK-apartment
+44 2036950691
+31 208083149
+39 0694804041
+49 3030808496
+45 89884196
Internationellt nummer: +34 933255027
Samla biljetter och vinn fina priser!

Alla kan samla biljetter för utlottningen av våra tävlingar genom att delta i vår guide och community. Nedanför ser du hur du kan samla biljetter.

Det finns ingen gräns för hur många biljetter du kan samla. Ju mer du samlar, desto större chans att vinna!

För att göra det rättvist för alla vi startar om alla nummer tillbaka till noll efter varje dragning.

Vad kan du vinna?
Vinn en helg för två i Barcelona

Vinn en helg i Barcelona


Feedback
Live chat
Vi använder cookies för att ge dig en bättre webbupplevelse. Genom att bläddra vår webbplats godkänner du användandet av dessa cookies. Läs mer här. OK